Koolhydraatarme gevulde gebakken aardappelen

In dit artikel ontdek je hoe je de lekkerste Koolhydraatarme gevulde gebakken aardappelen maakt.

Aardappelen zijn een van de grootste troostrijke voedingsmiddelen.

Vooral wanneer ze worden gevuld met een mengsel van mager rundergehakt en broccoliroosjes.

Voeg een gezoete salade aan het geheel toe en je hebt een gezonde en stevige maaltijd waar je een goed gevoel van krijgt.

Onderstaand recept is voor 4 personen, en de bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 4 middelgrote roodbruine aardappelen
  • 8 ons rundergehakt
  • 1 kopje broccoliroosjes (fijngehakt)
  • 1 kopje water
  • 1 kopje geraspte Cheddar-kaas
  • ½ kopje zure room (minder vet)
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel versgemalen peper
  • 3 lente-uitjes (in plakjes gesneden)

Hoe maak je Koolhydraatarme gevulde gebakken aardappelen?

  1. Prik met een vork één keer in elke aardappel en verwarm de aardappelen op een lage temperatuur in de oven. Mogelijk heeft jou oven een aardappel instelling, dan kun je deze het beste gebruiken.  Draai de aardappelen één a twee keer om tijdens het verwarmen. (20 minuutjes)
  2. Bak ondertussen het gehakt goud bruin in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe het gehakt vervolgens in een kom. Zet het vuur wat hoger, voeg de broccoli en het kopje water toe aan de pan. Dek de pan af met een deksel en kook de broccoliroosjes tot ze zacht zijn. (4 tot 5 minuten) Giet de broccoli af en voeg deze toe aan het gehakt.
  3. Snij het bovenste deel (1/3) van de gekookte aardappelen voorzichtig af en bewaar deze. Schep het 2/3 gedeelte van de aardappel iets uit zodat deze gevuld kan worden. Plaats de aardappelen schelpjes in een kleine ovenschaal. Voeg een ½ kopje Cheddar, de zure room en wat zout en peper toe aan het aardappelmengsel en pureer het geheel met een vork of aardappelstamper. Voeg de lente-uitjes en het aardappelmengsel toe aan de broccoli en het vlees en meng het geheel samen.
  4. Vul de 4 aardappelen met het mengsel en bestrooi het geheel met de resterende kaas (½ kopje). Verwarm het geheel in de magnetron totdat de vulling heet is en de kaas is gesmolten. Dit zal ongeveer 2 tot 4 minuten duren.

Wat is de voedingswaarde?

Per portie: 309 calorieën:

  • 12 g vet
  • 2 g vezel
  • 24 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 68 mg cholesterol
  • 1 g suiker
  • 822 IE vitamine A
  • 25 mg vitamine C
  • 190 mg calcium
  • 3 mg ijzer
  • 613 mg natrium
  • 792 mg kalium
  • Koolhydraten portie: 1½

Ga aan de slag met het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Wil jij heerlijk koken en tot twee kilo per week verliezen zonder jezelf suf te sporten of uit te hongeren?

Dan is het koolhydraatarm 50 dagen programma precies waar je naar op zoek bent.

Volg de recepten uit het 50 dagen programma en activeer je vetverbranding.

Start met afvallen op plaatsen waar je lichaam normaal zo makkelijk vet opslaat, namelijk je buik, billen en benen.

Ja, vertel me hier meer over!

 

Geef een reactie