Hoe verlies je buikvet? 3 tips om snel buikvet te verliezen

|

Je eet gezond en beweegt regelmatig, maar toch kom je niet van dat vervelende buikvet af. Hardlopen, het buikspierkwartiertje, gezonde snacks, niets lijkt te helpen. En je bent niet de enige!

Het is de grootste frustratie als het gaan om afvallen. Maar waarom gaat het verliezen van buikvet zo moeizaam? En belangrijker nog hoe verlies ik buikvet?

Lees snel de 3 belangrijkste tips hoe je snel van je buikvet af komt.

Lokaal vet verliezen bestaat niet

Speciale pillen, voeding of specifieke oefeningen voor een platte buik, tja deze bestaan helaas niet. Lokaal vet verliezen is een fabeltje.

Nu zal je waarschijnlijk denken; ik eet gezond en sport regelmatig maar dat wasbordje is nog steeds niet zichtbaar. Ik val overal af, behalve rondom mijn buik.

Buikvet is een reserve dat je lichaam ziet als een soort laatste noodvoorraad en daarom zo lang mogelijk voor je bewaart.

Super lief van je lichaam, maar dat is eigenlijk helemaal niet wat we willen. Wil je vet rondom je buik verliezen, dan moet je gemiddelde vetpercentage behoorlijk laag zijn.

Alleen dan zul je zichtbaar vet gaan verliezen rondom dit lichaamsdeel. Stop daarom met eindeloos je buikspieren trainen. Kies voor een gezonde levensstijl met de juiste voeding en veel krachttraining.

Het duurt even, maar als je dit volhoudt komt dat wasbordje vanzelf tevoorschijn.

hoe verlies je buikvet-1

Krachttraining is een must

Veel mensen denken bij afvallen snel aan cardio. Niet zo gek, want als het gaat om calorieën verbranden dan is cardio inderdaad de meest effectieve methode.

Op het moment van hardlopen verbrandt je namelijk meer dan wanneer je kiest voor krachttraining. Dit is echter alleen van korte duur. Zodra je workout stopt, stopt vaak ook de verbranding van calorieën.

Wanneer je meer focus gaat leggen op krachttraining, zul je meer spierweefsel creëren. En hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt.

Krachttraining zal daarom op lange termijn veel meer effect hebben bij het verliezen van buikvet. Je verbrandt sneller en langer energie.

Squats, deadlifts, pull-ups en bankdrukken zijn perfecte oefeningen voor het creëren van een killer body.

Wil je ook een perfect wasbordje? Combineer dan wekelijks cardio met krachttraining en je zult al snel het verschil merken.

Je lichaam krijgt door krachttraining niet alleen een mooiere vorm, maar je zal hierdoor ook sneller en makkelijker vet gaan verbranden.

hoe verlies je buikvet-2

Weet wat je eet

Nu kun je iedere dag als een bezetene in de sportschool staan, zonder een goed dieet zal je er weinig van merken. Goede voeding is het allerbelangrijkste als het gaat om het verliezen van buikvet.

We weten allemaal dat alcohol, snoep en chips niet gezond voor je zijn, maar een gezonde levensstijl gaat verder dan alleen het mijden van deze ongezonde extraatjes.

Er zijn veel foodtrends op dit moment, maar het belangrijkste is vooral dat je weet wat je eet.

Iedere dag verbrandt je een X-aantal calorieën. Wil je afvallen dan is het belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je aan energie verbrandt.

JA, zo simpel is het echt. Tegenwoordig heb je talloze apps waar je eenvoudig calorieën kunt tellen. Hou bij wat je iedere dag eet en je zult al snel merken dat je al snel op je dagelijkse hoeveelheid calorieën zit.

Maar ook welke producten er goed en niet goed voor je zijn. Kijk niet alleen naar calorieën, maar ook naar de voedingstoffen van een product. Hoe verser hoe beter.

Ontdek hier de 100 lekkerste recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat >>

Een banaan kan misschien wel wat suiker en calorieën bevatten, maar is nog altijd beter dan een broodje kroket.

Eet veel groente en fruit en kies altijd voor volkoren producten. Ook eiwitten zijn belangrijk bij het verliezen van buikvet. Hiervoor hoef je geen vlees te eten, maar kun je ook kiezen voor noten, soja of peulvruchten.

Vlees is namelijk niet altijd even gezond. Alcohol kun je ook beter even laten staan. Dit is namelijk een grote oorzaak van buikvet.

Een beetje een inkopper, maar ook suikers kun je beter links laten liggen. Dit klinkt makkelijker dan dat het lijkt. Overal zit tegenwoordig suiker in.

Kies daarom altijd voor verse producten en kook veel zelf met eigen ingrediënten. Zo voorkom je onnodig veel suiker en zout inname.

Vruchtensappen, cola, melk en andere drankjes zitten ook vol met suikers en onnodige calorieën. Kies daarom gewoon lekker voor een theetje of water met wat munt.

hoe verlies je buikvet-3

8 uur per dag slaap en vooral geen stress

Buikvet wordt regelmatig geassocieerd met het stresshormoon: cortisol. Tegenwoordig leven we allemaal een druk bestaan; carrière, een sociaal leven, we slapen veel te weinig en proberen overal in uit te blinken.

Door onze drukke leventjes maken we helaas dit stresshormoon aan en welke er weer voor zorgt dat je extra vet op je buik vasthoudt. En dit willen we nu juist niet.

Het mijden van stress is misschien wel de meest lastige stap, want stress heb je niet zomaar uit je leven verbannen en vaak ook niet zelf in de hand. Toch kunnen we altijd proberen om stress zoveel mogelijk te beperken.

Allereerst is een goede nachtrust essentieel. Ga vroeg naar bed, haal de tv uit de slaapkamer en zet je telefoon uit voor het slapen gaan. Zorg ervoor dat je minimaal 7 uur (het liefst 8 uur) slaap per dag krijgt.

Probeer tijdens je pauze niet achter je pc te blijven zitten, maar ga eens een wandeling maken tijdens de pauze. Zorg ‘s avonds altijd even voor een momentje voor jezelf.

Of je nu fijn in bad gaat, een lekker kopje thee drinkt met een goed boek of tijd neemt voor je favoriete serie. Een anti-stress-moment tijdens een drukke dag is belangrijk.

Niet alleen voor een fijne gemoedstand, maar dus ook voor het verliezen van buikvet.

hoe verlies je buikvet-4

Een balans tussen beweging, rust en voeding

Hoe verlies je buikvet? Een goede balans tussen krachttraining, veel rust en een uitgebalanceerde voeding.

Je weet nu bijna alles over het verliezen van buikvet. Toch wil ik je nog één gouden tip meegeven;

Eén van de beste en simpelste methoden om af te vallen en jezelf fit en gezond te voelen, vind ik de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm.

In de Afslank Receptenbijbel vertelt Oscar je hoe je op een gezonde en verantwoordelijke manier kunt afvallen en op je streefgewicht te komen – zonder vies te hoeven eten.

  

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel en direct profiteren van een geweldige korting?

Ja! Dat wil ik ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.