Gevulde Paprika met Gehakt (recept)

|

Wij zijn dol op paprika! Jij ook? Top, want vandaag delen wij onze favoriet: gevulde paprika met gehakt.

Paprika is gezond, makkelijk te combineren met allerlei ingrediënten en ook nog eens ontzettend lekker.

Tijd dus om wat leuke recepten met jullie te delen. We hebben 2 heerlijke gevulde paprika recepten voor je verzameld.

Natuurlijk mocht de gevulde paprika met gehakt niet ontbreken, maar we hebben ook een vega variant aan het artikel toegevoegd. Lees snel verder!

gevulde-paprika-met-gehakt-gele-en-rode-paprika

Waarom is paprika zo gezond

Deze vrolijk gekleurde groente is ontzettend gezond. Paprika’s bevatten namelijk heel veel mineralen en vitaminen.

Zo bevat een paprika onder andere de vitaminen A, B1, B2, B6, B11, B12 en vitamine C.

Een kleurrijke vitaminen bom dus! Paprika’s zijn onder andere goed voor je ogen en je huid.

En als dat nog niet genoeg reden is om zo snel mogelijk je winkelwagentje vol te gooien met paprika’s, kan paprika ook nog eens stress verminderend werken. Kopen en koken dus.

Paprika’s zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C speelt een grote rol bij het tegen gaan van infecties.

Maar ook bij het ontwikkelen van collageen wat weer goed is voor de botten, tanden, tandvlees en bloedvaten.

Net zoals komkommers, avocado’s en sinaasappels zorgt paprika ook voor een stralende huid. Ook bevatten paprika’s Lycopeen wat goed werkt tegen stress.

In deze drukke tijden geen overbodige luxe. Het is een krachtige antioxidant. Gezond en erg lekker!

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s zijn vaak snel en makkelijk te bereiden. Paprika’s zijn daarnaast lekker goedkoop, dus ook nog eens erg fijn voor je portemonnee.

Budgetproof koken en snel en makkelijk op tafel.

Gevulde paprika met gehakt

Je hebt talloze varianten gevulde paprika’s met gehakt. Allemaal ontzettend lekker, maar natuurlijk hebben ook wij een favoriet.

Dit recept gevulde paprika met gehakt is makkelijk, smaakvol en ook nog eens erg gezond en budgetproof! Een aanrader dus.

De bereiding van het gerecht is erg makkelijk, een leuk recept voor ieder niveau. Er kan eigenlijk niks misgaan. Verras je gasten met dit heerlijke recept.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 150 gram gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik mais
  • 1 bik chili bonen
  • 50 gram kaas (parmezaanse)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipeper
  • 0,5 tl komijn
  • 100 gram rijst (liever geen rijs, dan kun je ook quinoa of couscous toevoegen)

Bereiding gevulde paprika met gehakt

Stap 1: Verwarm de oven op 180 graden
Stap 2: Was de paprika’s, snij de paprika’s door de helft en verwijder de zaden. Tip! Snij eerst het steeltje/kapje er af en je trekt zo het grootste deel van de zaden eruit.
Stap 3: zet een pan op het vuur en voeg olijfolie toe
Stap 4: Snij de ui klein en hak de knolfook fijn en voeg dit toe aan de pan
Stap 5: Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul
Stap 6: Wanneer het gehakt rul is, voeg je de tomatenblokjes toe.
Stap 7: Als laatste mag je de mais en bonen toevoegen
Stap 8: Breng op smaak met de kruiden: paprika, chilipeper, komijn en wat peper en zout.
Stap 9: Aan tafel!

gevulde-paprika-met-gehakt-rode-paprika-in-pannetje

Ontdek hier hoe je overheerlijke gevulde gebakken aardappelen maakt >>

Vega gevulde paprika

Champignons en paprika gaan zo fijn samen. Uit het kookboek van Ella Woodward vond ik een heerlijk recept wat absoluut niet aan dit lijstje mag ontbreken, namelijk een vegetarische gevulde paprika met champignon.

Regelmatig koken zonder vlees is tegenwoordig heel normaal. Niet zo gek, want het is niet alleen diervriendelijk maar ook gezond en budgetproof.

Dit recept kun je serveren voor een groep mensen, maar is ook erg handig voor als je een keertje voor jezelf moet koken. Het is makkelijk te bereiden en staat snel op tafel.

Serveer de gevulde paprika met een heerlijk frisse spinaziesalade en je hebt een top maaltijd!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s (rood of oranje)
  • olijfolie
  • Peper en zout
  • Handje pijnboompitten
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150 gram kastanjechampignons, grof gesneden (of een mix van verschillende paddestoelen)
  • Voor de dressing: sap van een limoen en 1 theelepel tahin

Bereiding vega gevulde paprika

Stap 1: Verwarm de oven op 180 graden
Stap 2: Snij de paprika’s  door de helft en verwijder de zaden. Leg de paprika’s op de bakplaat en besprenkel de paprika’s met olijfolie. Doe ze voor 10 minuten in de oven.
Stap 3: Rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn, zet de pijnboompitten apart.
Stap 4: Giet vervolgens in dezelfde pan wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg vervolgens de champignons, zout en peper toe. Bak alles ongeveer 5 minuutjes.
Stap 5: Haal de paprika’s uit de oven, en voeg de champignons toe. Doe ze vervolgens terug in de oven.
Stap 6: SmakelijK!

Recept van het boek ‘Deliciously Ella Elke dag’

Meer van dit soort recepten maken?

Nu ik twee van mijn favoriete paprika recepten met je hebt gedeeld, wil ik toch nog iets met je delen. 

Namelijk mijn favoriete recepten boek de Afslank Receptenbijbel van Dr. Oscar Helm.

Handig als je even zonder inspiratie komt te zitten en toch gezond wilt blijven variëren!

 

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel en direct profiteren van een geweldige korting?

Ja! Dat wil ik ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.